Biografie

Na 7 jaar werken als Z verpleegkundige werd ik in 1979 ontslagen vanwege kritiek op inrichtingen. Hierna was ik 10 jaar lid van Pet met de Zet, een kritische beweging in de zwakzinnigenzorg. In die periode was ik ook actief voor NASA 2 (anti- elektroshock) en de BM (Bond Minderjarigen). Met Stichting Averechts realiseerden we ‘De Driehoek’, een dagopvang voor kinderen met en zonder beperking. In dezelfde periode behaalde ik mijn diploma Opbouwwerk aan de Sociale Academie.

In 1992 studeerde ik af in de Sociale Wetenschappen met een programma rond de zorg en ethiek voor mensen met een verstandelijke beperking. De studie combineerde ik met werken als begeleider in de kinderpsychiatrie, zorg voor mensen met een lichamelijke beperking, de daklozenopvang en, met veel plezier, de ouderenzorg. In deze periode werkte ik ook als journalist voor maandblad KLIK en het Tijdschrift voor Verzorgenden (TvV).

Bij Diomage, een kleinschalige zorgaanbieder in het Noord Brabantse Gemert was ik vanaf de oprichting in 1998, tot 2002 verantwoordelijk voor het kwaliteitsbeleid. Daarnaast deed ik onderzoek voor ouderverenigingen (FvO). Vanaf 2000 werkte ik 5 jaar voor het onderzoeksproject ‘Zeg het Ons!’ van de belangenvereniging LFB Onderling Sterk (LFB).

In 1996 heb ik, samen met een aantal ervaringsdeskundigen, ZetNet opgericht, een website voor en door mensen met een verstandelijke beperking. Samen met de website Steffie werkten we 10 jaar aan digitalisering, e-learning en het makkelijk uitleggen van moeilijke dingen. ZetNet was van 2008 tot 2012 een MBO AKA-opleiding.

Sinds 2013 werk ik met ervaringsdeskundigen aan emancipatie en empowerment.  Recent hertaalden we de ‘7 eigenschappen van effectief leiderschap’ van Stephen R. Covey. Met een moeder en haar dochter schrijven we hun beider levensverhaal. 

Ik woon in Nijmegen met mijn vrouw Joyce en bonusdochter Lena.

Sluit Menu