Wie ben ik?

In 1972 begon ik als Z verpleegkundige op Boldershof in Druten, tegenwoordig ’s Heeren Loo. Nadat ik in 1979 werd ik ontslagen vanwege kritiek op inrichtingen was ik 10 jaar lid van Pet met de Zet, een kritische beweging van groepsleiding. We voerden actie en maakten onder andere een krant, radio en theater. Daarnaast startten we de 2e dagopvang voor kinderen met en zonder beperking in Nederland. In deze periode was ik ook actief voor NASA 2 (anti- elektroshock) en de BM (Bond Minderjarigen).

In 1985 behaalde ik mijn diploma Opbouwwerk aan de Sociale Academie. Juni 1992 studeerde ik af in de Sociale Wetenschappen aan de Radboud Universiteit met een vrij doctoraal ‘zorg en ethiek voor mensen met een verstandelijke beperking’. In deze periode werkte ik ook in de kinderpsychiatrie, zorg voor mensen met een lichamelijke beperking, de daklozenopvang en, met veel plezier, in de ouderenzorg. Daarnaast was ik journalist voor maandblad KLIK en het Tijdschrift voor Verzorgenden (TvV).

Vanaf 1998 was ik verantwoordelijk voor het kwaliteitsbeleid van een zorgaanbieder in Noord-Brabant. Na onderzoek voor ouderverenigingen (FvO),  was ik projectleider voor het kwaliteitsonderzoek ‘Zeg het Ons!’ van de LFB, de belangenorganisatie door en voor mensen met een verstandelijke beperking (2000-2005). In dit project namen  ervaringsdeskundigen de interviews af.

Rond de eeuwwisseling startte ik, samen met ervaringsdeskundigen, ZetNet, een web-portaal voor en door mensen met een verstandelijke beperking. Samen met www.steffie.nl werkten we 10 jaar aan digitalisering, e-learning en het ‘makkelijk uitleggen van moeilijke dingen’. Stichting ZetNet was vanaf 2009 ook een MBO AKA-opleiding voor mensen met een arbeidsbeperking.

Sinds 2013 werk ik met ervaringsdeskundigen aan emancipatie- en empowerment-projecten. Vorig jaar vertaalden we de ‘7 eigenschappen van effectief leiderschap’ van Stephen R. Covey. 

Sluit Menu