Empower­ment

Via Empowerment  kun je zelf problemen op lossen. Wij werken in projecten van tenminste een jaar en doen dat samen met coaches in jouw buurt. Op die manier kan het  empowerment-proces door gaan. Empoweren doe je met elkaar. Door samen te werken leer je veel over jezelf en word je sterker.

“Empowerment is geen methode maar een manier om te werken aan burgerschap; aan meedoen in de samenleving en aan eigen kracht” – Van Regenmortel, 2009.

De methoden komen uit het lotgenotencontact en de zelfhulpgroepen. Vanuit een veilige omgeving kun je praten over dingen die belangrijk zijn. Samen denken we na over veranderingen, bedenken we oplossingen en gaan we  aan het werk.

“Je gaat het pas zien als je het doorhebt.” – Johan Cruyff

Het werken aan empowerment is systeemgericht. Vooraf inventariseren we de situatie rond begeleiding, familie en de organisatieonderdelen scholing, medezeggenschap, klachtenbeleid en communicatie voor beeldvorming en duidelijke informatie. Betrokkenheid en draagvlak bij het management is een voorwaarde. Ik adviseer ook over lopende projecten.

Meer lezen:

Sluit Menu